Przejdź do treści
"Wielka Emigracja od kuchni, czyli Mickiewicz i rydze..."
Data/Czas: 05/02/2023 | 15:00-15:00
Lokalizacja: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Villa Intrata | Potockiego 23 | Warszawa

Instytut Adama Mickiewicza: Zapraszamy na warsztaty podsumowujące projekt „Wielka Emigracja od kuchni, czyli Mickiewicz i rydze…”. Opowiemy o naszej, ubiegłorocznej paryskiej podróży, gdzie wspólnie z Instytutem Adama Mickiewicza realizowaliśmy projekt, którego celem było poszukiwanie i próba uchwycenia smaku romantyzmu. O tym wszystkim opowiemy w towarzystwie jednego z autorów projektu – Bogusława Deptuły – znawcy literatury, historyka sztuki i tropiciela związków kuchni ze sztuką. W warsztatowej kuchni wspólnie odtworzymy menu autorstwa Macieja Nowickiego – szefa kuchni Muzeum, które zachwyciło gości w czasie pokazu kulinarnego w Ambasadzie RP w Paryżu.


Więcej informacji o projekcie

TERMIN: 5 lutego, godz. 15.00
MIEJSCE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Villa Intrata – ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, Warszawa
KOSZT: zwykły – 200 zł, ulgowy – 150 zł
BILETY: https://bit.ly/wielkaemigracja
Kontakt:
Adrian Ordakowski
m: aordakowski@muzeum-wilanow.pl
t: 531 058 880

News Alert

Bądź na bieżąco!

Zamawiając bezpłatny newsletter akceptuje Pan/Pani naszą ochronę danych. Wypisanie się z prenumeraty newslettera jest w każdej chwili możliwe.