Przejdź do treści

„Od pola do stołu” – wyzwania i problemy związane z marnotrawieniem żywności

„Od pola do stołu” – wyzwania i problemy związane z marnotrawieniem żywności
Data/Czas: 30/06/2022 | 09:00-09:00
Lokalizacja: | |

Ambasada Francji zaprasza na konferencję, podczas której postaramy się znaleźć odpowiedzi na pytania: Ile żywności marnujemy? Jakie działania wdrażamy? Jakie mamy doświadczenia i narzędzia prawne by skutecznie przeciwdziałać marnotrawieniu żywności? Jak wpłynąć na świadomość konsumentów? Co możemy zrobić wspólnie?
Dwa panele dyskusyjne, w których udział wezmą zaangażowani producenci i dystrybutorzy oraz podmioty publiczne działające na rzecz walki z marnotrawieniem żywności w Polsce oraz Francji.

Termin: 30 czerwca 2022, godz. 9.00
Transmisja on-line – udział bezpłatny
Tłumaczenie symultaniczne 🇫🇷 🇵🇱
Program

Ambasada Francji

News Alert

Bądź na bieżąco!

Zamawiając bezpłatny newsletter akceptuje Pan/Pani naszą ochronę danych. Wypisanie się z prenumeraty newslettera jest w każdej chwili możliwe.